Teknologin bakom ProtechDry – så funkar det

ProtechDry® är ett skydd för dig som lever med inkontinens. Produkten är utvecklad för att ge dig bästa möjliga komfort och att efterlikna vanliga underkläder.

På UTSIDAN, är ProtechDry® vanliga underkläder i bomull.

På INSIDAN, finns patenterad och testad textil. Absorptionsytan som är allergivänlig och supertunn absorberar urin och neutraliserar lukter.

 

100 % effektivitet vid vätskeabsorbering
Närmast mot huden ligger ett mjukt meshtyg som minimerar hudkontakt. Därefter passerar vätskan ett membran som förhindrar att urin rinner tillbaks ut i trosan/kalsongen. Inuti den värmeförseglade kärnan finns superabsorberande naturfiber (viskos).

Vätskan absorberas och håller huden torr

Tack vare materialets konstruktion kapslas vätskan in i absorbenten och förhindrar på så vis dålig lukt och irriterad hud. ProtechDry® är hypoallergen, dvs inga komponenter innehåller ämnen som kan framkalla allergier. Underkläderna tål att tvättas om och om igen. Vi garanterar minst 100 tvättar. En återanvändbar produkt som ersätter inkontinensskydd och som ger stora besparingar på sikt.

Total neutralisering av lukter

Med ProtechDry® får du en omedelbar eliminering av lukt tack vare patenterade textilfibrer som binder ammoniakmolekylen. Absorbenten innehåller inte silverjoner eller andra tungmetaller. Produkten är certifierad enligt OEKO-TEX 100, en internationell standard som garanterar att produkten inte är hälsofarlig och att den är producerad med minsta möjliga miljöpåverkan.

Komposition kalsong/trosa: 95%bomull/5%elastan.
Komposition absorbent: 27% viskos / 25% bomull/ 20% polypropylene/ 18% polyester / 10% Lyocell