Inkontinensguide

 

Vilken typ av inkontinensproblem lindrar ProtechDry®?

ProtechDry® är för dig som lider av mild till måttlig inkontinens. Skyddet hjälper vid dropp och mindre läckage men ersätter inte toalettbesök. De flesta som lider av inkontinens klarar sig dagtid med ett skydd som garanterar 60-90 ml mellan varje byte. Urin luktar endast i kontakt med syre och då materialet i ProtechDry® kapslar in vätskan och bromsas således även luktprocessen. Det finns dock stora variationer därför bör du rådgöra med din vårdcentral.  En legitimerad uroterapeut hjälper dig sedan att välja rätt skydd.

ProtechDry® är ett skydd för dig som:

– Läcker när du tränar, nyser eller skrattar till följd av ansträngningsinkontinens. – Har problem med läckage efter graviditet. – Lider av läckage till följd av förstorad prostata eller efter en prostataoperation. – Efter användning av kateter lider av läckage. – Av vissa medicinska tillstånd fått neurologiska rubbningar av urinblåsan.

Hur används ProtechDry®?

ProtechDry® används och tvättas som vanliga underkläder, men för att skyddet skall fungera på rätt sätt tänk på att – Välj rätt storlek med hjälp av vår storleksguide – Absorptionsmaterialet skall vara i kontakt med genitalier – Använd ej sköljmedel eftersom det minskar materialets absorptionsförmåga. – Den absorberande ytan får ej strykas.